Veelgestelde vragen

Kan de tent op een harde, stenen of asfalt ondergrond?

Alleen de frametenten zijn echt geschikt voor een harde ondergrond omdat er nauwelijks verankerd hoeft te worden.

De andere tenten kunnen wel maar met de nodige maatregelen/improvisaties. Er moeten namelijk haringen geplaatst worden, dus tegels/klinkers eruit of andere verankering zoeken: bomen, hekken, pallets met stenen, betonblokken oid.

Hoeveel mensen passen er in de tent?

Per tenttype geven wij twee getallen op van het aantal mensen dat in de tent kan slapen. Als eerste een aantal dat voldoende comfortabel is en geschikt voor gebruik met veldbedden, het tweede getal is het absolute maximum gebaseerd op 60 cm breed per persoon en tegen elkaar aan.

Zijn de tenten goed waterdicht?

Wij hebben in de afgelopen 20 jaar veel geleerd. 100% is niet te garanderen maar door meer controle, betere impregnatie en reparatie zijn er nauwelijks klachten meer. Een probleem kan er nog wel ontstaan bij zware en vooral langdurige regenval. Het dak koelt dan af en in de tent aanwezig vocht wat mensen produceren slaat daarop neer en veroorzaakt druppels. Wij hebben voor een dergelijke weersverwachting het extra dakzeil geïntroduceerd. Wordt op uw tentlocatie dergelijk weer verwacht dan kunt u een gratis exemplaar meekrijgen. Wilt u het sowieso meehuren dan kan dat tegen betaling mee gereserveerd worden.       

Is de tent brandveilig?

Het tentdoek van de door ons verhuurde tenten is allemaal stuk voor stuk afkomstig van de Nederlandse defensie. Het Ministerie van Defensie stelt uiteraard hoge eisen aan dit materiaal en logischerwijze ook  aan de brandveiligheid, echter worden deze certificaten niet aan ons ter beschikking gesteld.

Brandweerkorpsen hebben regelmatig proefjes genomen met het doek waaruit bleek dat de tenten  aan de eisen voldoen, dit geeft ons alleen geen certificaat.

Bij calamiteiten kan men door de twee uitgangen razendsnel naar buiten. De constructie heeft een licht gewicht die bij onwaarschijnlijke inzakking nauwelijks letsel kan veroorzaken.

Extra veiligheid kan met een brandblusser en een rookmelder.

Past de tent in mijn auto?

Van elke drie- of vijfdeurs auto waarvan de bank plat kan, past een 5×5 of 5×10 tent. 5×15 past in de wat grotere auto’s of stationwagen. De zijpalen worden  meestal over de tentzak gelegd. U kunt eventueel deelbare zijpalen huren, dat is soms wat makkelijker. Bij vervoer van twee of meer tenten raden wij meestal een busje of  aanhangwagen aan. Bij de foto’s kunt u zien hoe groot een pakket ongeveer is. Een aanhangwagen is bij ons te huur tegen een geringe meerprijs.

Kan ik een aanhangwagen bijhuren?

Ja. Indien beschikbaar kost de huur van een aanhangwagen 55 euro inclusief BTW. Voor aanhangwagen verhuur vragen wij (extra) borg van 150 euro.  

Kunt u de tent bezorgen en opbouwen?

Het is niet nodig om de tenten door ons te laten bezorgen en op te laten bouwen, omdat het eenvoudig is en het elke klant lukt. Zie de opbouwvideo op de website. Wij hebben ook aanhangwagenverhuur. Uw kosten liggen hierdoor aanzienlijk lager. Grotere orders worden wel eens bezorgd of opgehaald (ma-za) maar dit is lang niet altijd mogelijk en dus maatwerk.   

Word ik geholpen bij het in/uit laden?

Uiteraard wordt u geholpen, wij beschikken ook over een heftruck. Omdat het uw auto betreft blijft het wel helpen, u bent erbij, doet mee en hebt de leiding.  Bij de huur van meer dan 3 tenten wordt u met minimaal 2 personen verwacht, uitgezonderd zijn vrachtwagens met pallettruc en aanhangwagens omdat dit nagenoeg geheel met heftruck kan gebeuren.

Kan ik op zondag terugbrengen? Of anders buiten openingstijden?

U kunt ophalen en terugbrengen tijdens openingstijden op de site legertentenverhuur aangegeven,
Let op dat wij gesloten zijn op zondagen, 2e feestdagen, hemelvaartsdag en koningsdag.
de dinsdag na 2e paasdag en na 2e pinksterdag kan er wel de hele dag worden teruggebracht.

Als extra hebben wij een service ophalen en inleveren buiten openingstijden:  

U kunt de tenten dan links van onze rolpoort op een pallet neerleggen / ophalen.
De poort is op eigen terrein, 80m uit de weg en de tenten liggen niet in het directe zicht. Er is geen hulp bij in-uitladen. Lossen/laden moet zonder lawaayu en tussen 7.00 en 23.00 uur
Bedek alle materialen met het grondzeil.
Bij ophalenbuiten opeingstijden  moet de huur + borg vooruit worden betaald. Bij inleveren wordt de borg  – eventuele kosten  per bank terugbetaald.   Het gebruik maken van deze service kost u 10.00 voor 1-2 tenten, elke tent meer 5.00.

Kan ik een optie (voorlopige reservering zonder verplichting) krijgen?

Dat kan, u moet dit wel apart aanvragen met een door u gewenste termijn. Kies die termijn zo kort als maar enigszins mogelijk omdat langdurige opties meestal niet verleend kunnen worden.

Betaling

U kunt op 2 manieren betalen, alles vooruitbetalen per bank of bij ophalen pinnen of contant.
Betaalt u per bank, krijgt u ook de borg per bank terug. Betaald u pin of contant krijgt u de borg contant terug. Bij bankbetaling moet het eindbedrag uiterlijk 10 dagen voor ophalen bij ons binnen zijn.  Later boeken en toch per bank betalen moet direct gebeuren en kan tot 5 dagen voor ophalen.

Kan een reservering geannuleerd worden?

Als u nog niet zeker bent van uw aanvraag dan kunt u voor een bepaalde periode kosteloos een optie aanvragen. Als u gereserveerd heeft en u wilt toch annuleren dan kost dit tot 1 maand voor de ophaaldatum 10.00 per tent, tot 2 weken voor de ophaaldatum 25% van de huursom. Daarna tot 2 dagen voor ophalen 50% van de huursom. Geen bericht en niet ophalen kost 100 %.  Annulering moet schriftelijk (email) plaatsvinden.

Dagje eerder halen, dagje later terugbrengen

Afgesproken data en soms de tijd  van ophalen en terugbrengen zijn hard en erg belangrijk, zonder goed overleg kan er niet van worden afgeweken!  Iemand anders kan hier staan te wachten en zonder tent zitten.
U mag wel vanaf 10 dagen voor ophalen vragen of u een dag eerder kunt ophalen, als het mogelijk is kost het niets of weinig.
Een dag later terugbrengen moet u uiterlijk op de afgesproken dag van tent retour voor 13.00 uur telefonisch aanvragen. Ook nu kost dat niets of weinig, maar als u het niet aanvraagt is het erg duur: een nieuwe daghuur! 

Wat doen we met een natte tent?

Als de tent nat of vochtig is moet deze worden gedroogd. Wij kunnen dat voor u doen tegen een meerprijs. Deze varieert afhankelijk van de tentgrootte tussen € 10.00 en € 30.00. U mag ook, uiterlijk op de dag van inleveren voor 13.00 uur, contact opnemen om te vragen of langer laten staan om te drogen mogelijk is. In dat geval betaalt u geen extra huur en geen nat-terugkosten.